Здравейте,

искам да споделя с вас една страхотна статия, която прочетох в списание за дома. Накратко в нея се обяснява, че отрицателната енергия се струпва на прашни и задушни места, където предметите дълго време не са местени. Пише, че това може дори да те разболее. Според мен за това е много важно да се направи необходимото за всеки сезон, което съм сигурна че вие мами правите, пролетно почистване. Не знаете обаче, че има определен ред, по който трябва да се чисти. Първият етап е въздушния - когато времето навън вече е топло трябва постоянно да се проветрява. Свежият въздух пуска в дома ви чистата енергия, а застоялата енергия го напуска. Следващия етап е външния. При него първо трябва да започне с почистването на прозорците. Именно през тях попада чистата енергия в къщата. След това започвате с прането на пердета и завеси. Следва измиване на вратите, за да може да не се получава циркулация на енергия. Следващото важно нещо е почистване на таваните и подовете - първо сухо избърсване, после измиване на пода. Най - накрая трябва да се почистят мебелите - те се чистят както вие прецените - може и сухо, може и влажно.

Следващия етап е вътрешния етап на почистване. Тук се чистят шкафове. Отрицателната енергия се натрупна в такива закътани места, затова първо се вадят всички неща от шкафовете, като се изхвърлят всички ненужни вещи и се изчиства хубаво.

Последния етап е зеления, а именно грижата за растенията у дома. Необходимо е да се измият, почистят, пресадят в други по - големи саксии.

Аз самата тепърва ще го правя, защото покрай децата не съм успяла досега. Трябва да ви кажа обаче, че една приятелка си направи частично разместване на определени вещи в дома си по фън шуй. След около седмица тя каза, че е изпълнена с много позитивна енергия и цялостния й мироглед се е променил. Моят съвет е да опитате да го направите етап по етап. Надявам се да има ефект и да сложите розовите очила, а това ни е необходимо като майки в този забързан живот, пълен с много трудности. До нови срещи!